КАМАРА НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ Форуми КАМАРА НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ
ЦЕНТРАЛЕН ПРОФЕСИОНАЛЕН РЕГИСТЪР НА СТРОИТЕЛЯ
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Приложения към заявлението

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    КАМАРА НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ Форуми -> ПРОЦЕДУРА ПЪРВОНАЧАЛНО ВПИСВАНЕ В ЦПРС
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Building



Регистриран на: 13 Юни 2013
Мнения: 2

МнениеПуснато на: Чет Юни 13, 2013 10:16 am    Заглавие: Приложения към заявлението Отговорете с цитат

Здравейте!
Искам да попитам къде е описано кои документи в кои приложения спадат? В тези указания, които намирам аз няма нищо за приложенията и обяснено какви етикети се лепят ??? Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ModObsht



Регистриран на: 30 Юли 2008
Мнения: 599

МнениеПуснато на: Пон Юни 17, 2013 9:44 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Всички необходими документи и указания за попълване на заявлението за вписване в ЦПРС се намират на сайта на регистъра на адрес: http://register.ksb.bg/ в блок "Вписване в регистъра на БЮЛ" - "Указания за попълване и оформяне на заявлението за вписване в ЦПРС".

По отношение на оформянето на папката /тя вече е найлонова, а не класьор/ няма изрични изисквания за поставяне на етикети и други допълнителни неща.
В много голяма степен са намалени изискуемите документи, които вече са заменени с декларации по образец, излизащи при печат на заявлението, така че обемът на приложенията чувствително е съкратен. Оттук отпада необходимостта от по-прецизно разделяне на отделните приложения към заявлението.

ЦЗР
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Building



Регистриран на: 13 Юни 2013
Мнения: 2

МнениеПуснато на: Пон Юни 17, 2013 11:11 am    Заглавие: Приложения към заявлението Отговорете с цитат

Благодаря ! Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Aantonova



Регистриран на: 30 Окт 2013
Мнения: 1

МнениеПуснато на: Сря Окт 30, 2013 5:43 pm    Заглавие: Приложения към Заявление за вписване на чуждестранно ЮЛ Отговорете с цитат

Здравейте,

във връзка с приложенията към заявление за първоначално вписване на чуждестранно юридическо лице, бих искала да попитам следното:

Забелязвам несъответствие между Закона за Камарата на строителите (чл. 17) и Правилника за прилагането му (чл. 10) от една страна и Указанията за попълване на Заявлението - от друга. В Закона и Правилника са посочени повече необходими документи за вписване - единен идентификационен код по БУЛСТАТ; декларация, че строителят не е обявен в несъстоятелност и не се намира в производство по несъстоятелност или ликвидация; справка за числеността и квалификацията на персонала по категории; справка за проведено квалификационно обучение; справка за притежаваните от строителя машини, съоръжения и оборудване за изпълнението на строителни работи по видове, брой и технически параметри; сертифициране по стандарта ISO (при необходимост).
По отношение на предоставянето на ГФО за последните 3 години и застрахователни полици, от декларациите разбирам, че те могат да бъдат поискани по преценка на Регистъра, но не е задължително да се представят със заявлението.
Моля, потвърдете дали документите в болд по-горе трябва да се предоставят при подаване на заявлението, или да се придържаме единствено към посочените в Указанията приложения.

Предварително благодаря,
Айра
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ModObsht



Регистриран на: 30 Юли 2008
Мнения: 599

МнениеПуснато на: Вто Ное 05, 2013 8:17 am    Заглавие: Отговорете с цитат

В указанията на комисията за първоначално вписване на чуждестранен строител подробно са описани необходимите документи, които трябва да се приложат.
Независимо от това можете да посетите офиса на регистъра в удобно за Вас време, където ще получите допълнителна информация относно подаване на заявление от чуждестранен строител и окомплектоването му с приложенията.

ЦЗР
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    КАМАРА НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ Форуми -> ПРОЦЕДУРА ПЪРВОНАЧАЛНО ВПИСВАНЕ В ЦПРС Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov