КАМАРА НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ Форуми КАМАРА НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ
ЦЕНТРАЛЕН ПРОФЕСИОНАЛЕН РЕГИСТЪР НА СТРОИТЕЛЯ
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Указания на комисията за процедурата по чл. 14, ал. 3

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    КАМАРА НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ Форуми -> ПРОЦЕДУРА ПО ЧЛ. 14, АЛ. 3 ОТ ПРАВИЛНИКА ЗА ЦПРС
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ModObsht



Регистриран на: 30 Юли 2008
Мнения: 599

МнениеПуснато на: Сря Яну 04, 2012 8:59 am    Заглавие: Указания на комисията за процедурата по чл. 14, ал. 3 Отговорете с цитат

УКАЗАНИЯ НА КОМИСИЯТА ЗА ВОДЕНЕТО, ПОДДЪРЖАНЕТО И ПОЛЗВАНЕТО НА ЦЕНТРАЛНИЯ ПРОФЕСИОНАЛЕН РЕГИСТЪР НА СТРОИТЕЛЯ

Относно: Процедура по чл. 14, ал. 3 от Правилника за реда за вписване и водене на ЦПРС

1. Настоящите указания са разработени и приети от Комисията с Протокол № 372 от 13.10.2011 г., във връзка с чл. 14, ал. 3 от Правилника за реда за вписване и водене на ЦПРС.
2. Настоящите указания се издават на основание чл. 27, т. 2 от Закона за камарата на строителите (ЗКС) /обн., ДВ, бр. 108 от 29.12.2006 г./.
3. Процедурата по чл.14, ал.3 от Правилника за реда за вписване и водене на ЦПРС е предназначена да осигури възможност строителят сам да се приведе в съответствие с изискванията на Закона за камарата на строителите. Съгласно взетото от Комисията решение за преструктуриране на електронната система на ЦПРС от 10.02.2011 г. строителят следва да се приведе в съответствие с изискванията на ЗКС в едногодишен срок до 30.07.2012 г.
4. За изпълнение на строежи от първа категория в ЦПРС се вписват строители, които освен на изискванията по чл.15, ал.1 от ЗКС отговарят и на следните условия, съгласно чл. 15, ал. 2 от ЗКС:
- средносписъчна численост на персонала – не по-малко от 50 души за предходната година;
- нетни приходи от продажба за предходната финансова година – не по-малко от 3 000 000 лв.;
- балансова стойност на дълготрайните материални активи за предходната финансова година – над 500 000 лв.
5. За изпълнение на строежи от втора категория в ЦПРС се вписват строители, които освен на изискванията по чл.15, ал.1 от ЗКС отговарят и на следните условия, съгласно чл. 15, ал. 3 от ЗКС:
- средносписъчна численост на персонала – не по-малко от 30 души за предходната година;
- нетни приходи от продажба за предходната финансова година – не по-малко от 1 500 000 лв.;
- балансова стойност на дълготрайните материални активи за предходната финансова година – над 200 000 лв.
6. Когато строител, вписан в ЦПРС за изпълнение на строежи от първа или втора категория, престане да съответства на изискванията на чл. 15, ал. 2 или 3 от ЗКС, то той подава заявление съгласно чл. 14, ал. 3 от Правилника за реда за вписване и водене на ЦПРС (обн., ДВ, бр. 65 от 10.08.2007 г.).
7. Строителят подава заявление - образец чрез процедура „Завление по чл.14, ал. 3 от Правилника за реда за вписване и водене на ЦПРС” до Комисията за воденето, поддържането и ползването на ЦПРС, с което декларира, че не покрива изискванията на чл.15, ал. 2 или чл.15, ал.3 от ЗКС за последната финансова година.
8. Заявлението се подава по електронен път. То се попълва онлайн и се заключва с бутона „ПОТВЪРДИ”, с което се потвърждава подаването му до Комисията.
9. Строителят не прилага документи към заявлението. Обстоятелствата по чл. 15, ал.2 и ал.3 от ЗКС се установяват по служебен път на базата на представения финансов отчет по чл.20, ал.2 от ЗКС.
10. Комисията за воденето, поддържането и ползването на Централния професионален регистър на строителя въз основа на подаденото заявление взема решение за промяна на обхвата на вписване на строителя в Регистъра. Промяната в обхвата на вписване се отразява в публичната част на регистъра и в 14-дневен срок се издават нови удостоверения.
11. Новите удостоверения и талони, в които е отразен новия обхват на вписване се получават в специализирано звено „Регистър” към Областното представителство на Камарата на строителите по седалище на строителя, след като строителят е върнал предходните удостоверения и талони. Те се получават лично от лицето, представляващо строителя или от упълномощено от него лице. Съставя се приемо-предавателен протокол.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    КАМАРА НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ Форуми -> ПРОЦЕДУРА ПО ЧЛ. 14, АЛ. 3 ОТ ПРАВИЛНИКА ЗА ЦПРС Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov