КАМАРА НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ Форуми КАМАРА НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ
ЦЕНТРАЛЕН ПРОФЕСИОНАЛЕН РЕГИСТЪР НА СТРОИТЕЛЯ
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Указания на Комисията за процедурата по чл. 20 ал. 2 от ЗКС

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    КАМАРА НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ Форуми -> ПРОЦЕДУРА ПО ЧЛ. 20, АЛ. 2 ОТ ЗКС
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Admin
Site Admin


Регистриран на: 13 Фев 2008
Мнения: 16

МнениеПуснато на: Пон Мар 07, 2011 12:57 pm    Заглавие: Указания на Комисията за процедурата по чл. 20 ал. 2 от ЗКС Отговорете с цитат

УКАЗАНИЯ НА КОМИСИЯТА ЗА ВОДЕНЕТО, ПОДДЪРЖАНЕТО И ПОЛЗВАНЕТО НА ЦЕНТРАЛНИЯ ПРОФЕСИОНАЛЕН РЕГИСТЪР НА СТРОИТЕЛЯ

Относно: Подаване на заявление по чл. 20, ал. 2 от Закона за камарата на строителите.

1. Настоящите указания са разработени и приети от Комисията с Протокол № 289 от 17.02.2011 г. във връзка с изпълнението на задълженията на строителя по чл. 20, ал. 2 от Закона за камарата на строителите и чл. 22, ал. 3 от Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя.

2. Настоящите указания се издават на основание чл. 27, т. 2 от Закона за камарата на строителите с цел прецизиране на процедурата (или реда и начина за) по представяне (предаване) в Комисията за воденето, поддържането и ползването на Централния професионален регистър на строителя на посочените в чл. 20, ал. 2 от ЗКС изискуеми документи.

3. Строителят попълва Блок „Процедура по чл. 20, ал. 2 от ЗКС” ежегодно, в срок до 30 юни.

4. Блок „Заявление по чл. 20, ал. 2 от ЗКС” обхваща информация за строителя за приключилата финансова година, която се извлича от годишния отчет за последната финансова година, който се представя пред НАП. Строителят попълва в електронното заявление следните форми от отчета:
- счетоводен баланс;
- отчет за приходите и разходите;
- отчет за заетите лица, средствата за работна заплата и други разходи за труд;
- справка за нетекущите (дълготрайни) активи;
- справка за приходите на строителните предприятия по видове строителство;
- справка за разходите за придобиване на дълготрайни материални активи;
- справка за приходите и разходите от лихви;
- справка за вземанията и задълженията, разпределени по институционални сектори.

5. При попълване на заявлението онлайн строителят маркира в таблицата опция за липса на публични задължения или опцията за наличие на публични задължения, като попълва следната информация от удостоверението:
- изходящ номер на удостоверението от НАП;
- дата на удостоверението от НАП;
- сума на задълженията /при наличие/;
- ТД на НАП;
- офис на НАП.

6. Строителят следва да представи удостоверение за наличието или липсата на публични задължения, издадено от Националната агенция за приходите не по-рано от два месеца преди датата на подаване на заявлението по чл. 20, ал. 2 от ЗКС.

7. След попълването на заявлението, строителят го принтира, като така заключва записите и последващи корекции не са възможни. Строителят представя в областното звено „Регистър” по седалище на строителя принтираното заявление, подписано от лицето, представляващо строителя и с печат на строителя. Строителят представя оригиналния годишен отчет за последната финансова година, придружен с разпечатка на уникалния идентификационен номер от информационната система „Бизнес статистика” или уникалния входящ номер, получен от офис на НАП за подалите отчета на хартиен носител, за сравняване на коректността на въведените данни, след което той му се връща. След обработване в системата декларираните данни се сверяват с данните, представени пред Агенцията по вписванията.

8. Строителят представя оригинал на удостоверението за наличието или липсата на публични задължения, издадено от Националната агенция за приходите за сравняване с данните, отразени в електронното заявление. Удостоверението се сканира и се връща на строителя.

9. Строителят заплаща цена за годишно обслужване на вписаните в ЦПРС, която се определя в зависимост от обхвата на вписване и се калкулира съгласно цените, приети с решение на ОС на КСБ от 29.06.2007 г., изменени с решение на ОС на КСБ от 26.06.2008 г. и решение на ОС на КСБ от 24.06.2010 г.

10. С принтирането на заявлението от електронната система на ЦПРС се разпечатва и платежно нареждане с цената за годишно обслужване на вписания в ЦПРС строител. Цената е с начислен 20% ДДС.

11. Приложим документ:
Платежен документ за внесена цена с основание за плащането „Цена за годишно облужване” - заверен екземпляр от обслужващата банка.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
yordana



Регистриран на: 11 Апр 2011
Мнения: 4

МнениеПуснато на: Пон Апр 11, 2011 3:19 pm    Заглавие: Въпрос относно процедурата по чл. 20, ал. 2 Отговорете с цитат

Здравейте,

трябва да проведем процедура по чл. 20, ал. 2 от КСБ за регистрирана в КСБ, фирма строител. Последната такава процедура е проведена миналата година и е издаден протокол от 20.04.2010 г.

Проблемът е , че след влизане в раздела на сайта (към днешна дата) за въвеждане на актуални данни по отношение на процедурата, на страницата излиза надпис, че процедурата вече е проведена. Има ли връзка между датата на издаване на последния протокол (20.04.2010 г.) и активацията на сайта, след която е възможно да се въвеждат нови данни за 2010 - 2011 г.?

Предварително, благодаря за отговора.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ModObsht



Регистриран на: 30 Юли 2008
Мнения: 599

МнениеПуснато на: Пон Апр 11, 2011 3:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Съгласно ЗКС и указанията на комисията Вие следва да преминете през процедурата по чл. 20, ал. 2 до 30 юни 2011 г. и трябва да въведете информацията от годишния си отчет за 2010 г. съгласно статистическите форми и данни от удостоверението от НАП за наличието или липсата на публични задължения.

Ако имате проблем с тази процедура, моля, да се обърнете към областното звено регистър, където ще Ви окажат съдействие.

ЦЗР
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    КАМАРА НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ Форуми -> ПРОЦЕДУРА ПО ЧЛ. 20, АЛ. 2 ОТ ЗКС Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov