КАМАРА НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ Форуми КАМАРА НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ
ЦЕНТРАЛЕН ПРОФЕСИОНАЛЕН РЕГИСТЪР НА СТРОИТЕЛЯ
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Указания на комисията за процедурата допълване на опит

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    КАМАРА НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ Форуми -> ПРОЦЕДУРА ДЕКЛАРИРАНЕ НА ОПИТ
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Admin
Site Admin


Регистриран на: 13 Фев 2008
Мнения: 16

МнениеПуснато на: Пон Мар 07, 2011 1:04 pm    Заглавие: Указания на комисията за процедурата допълване на опит Отговорете с цитат

УКАЗАНИЯ ЗА НА КОМИСИЯТА ЗА ВОДЕНЕТО, ПОДДЪРЖАНЕТО И ПОЛЗВАНЕТО НА ЦЕНТРАЛНИЯ ПРОФЕСИОНАЛЕН РЕГИСТЪР НА СТРОИТЕЛЯ

Относно: Подаване на заявлението по процедурата допълване на опит.

Настоящите указания са разработени и приети от Комисията с Протокол № 289 от 17.02.2011 г. във връзка с изпълнението на задълженията на строителя по чл. 20, ал. 1 от Закона за камарата на строителите.

При попълването на информацият за производствения опит, поради специфичния характер, е наложително съдействие или съгласуване с техническо лице от фирмата.

Т. 1 – В Таблица ПЪРВА се попълват само строежи, за които е издадено Разрешение за строеж. Конкретният строител, който попълва заявлението може да се явява в качеството си на главен изпълнител или в качеството си на подизпълнител по отделни части на съответния строеж.
В таблицата се посочват по-значимите строежи, изпълнени от Строителя и даващи представа за специализацията в отделните групи от регистъра. Строителят попълва наименованието и местонахождението на строежа по разрешението за строеж. В таблицата се описват само приключените с констативен акт образец № 15 строежи. Те се удостоверяват с:
• приложено и заверено копие на констативния акт образец №15 (първа и последна страница), доказващ изпълнените от строителя СМР в качеството му на главен изпълнител или подизпълнител по отделни части на строежа;
• приложено и заверено копие на договор за строително-монтажни работи за цялостно изпълнение или отделен етап от строежа (първа и последна страница);
• приложено и заверено копие на договор за доставка и монтаж (първа и последна страница).

В случаите, когато за даден строеж има повече от един договор с изпълнители за отделни етапи на строежа, опита се доказва с:
• Акт образец № 14 за приемане на конструкцията;
• договор за изпълнение на етап от строежа преди окончателното му завършване.

В колоната „Изпълнител” се посочва пълното наименование и правно-организационна форма на изпълнителя на строежа по сключения договор с възложителя.

В колоната „Подизпълнители” се посочват пълното наименование и правно-организационна форма на всички подизпълнители, описани в констативния акт образец № 15.

Строителят попълва № и дата на разрешението за строеж .
Строителят попълва датата на съставяне на констативен акт образец № 15.
Строителят посочва категорията на строежа по разрешението за строеж.
Строителят посочва към коя група строежи, съгласно чл.5, ал.1 от Правилника за реда за вписване и водене на ЦПРС принадлежи конкретния строеж.

Производственият опит по Таблица Първа се доказва с констативен акт образец №15, договор за строително-монтажни работи за цялостно изпълнение или отделен етап от строежа, договор за доставка и монтаж. За удостоверяване на опита се прилагат първата и последната страница на документа.

Т. 2 – В Таблица ВТОРА се посочват видовете СМР от позиция „строителство” и съответния код от КИД-2008.
В т.2 се попълват само изпълнени отделни строително-монтажни работи, за които няма издадено разрешение за строеж.
Изпълнените строително-монтажни работи се удостоверяват с:
• приложено и заверено копие на договор за строително-монтажни работи (първа и последна страница);
• приложено и заверено копие на договор за доставка и монтаж (първа и последна страница);
• приложено и заверено копие на протокол за извършени СМР.

Производственият опит по Таблица Втора се доказва с договор за строително-монтажни работи, договор за доставка и монтаж или протокол за извършени СМР. За удостоверяване на опита се прилагат първата и последната страница на документа.

В. Приложени документи.

Т.14 - Прилагат се копия на разрешенията за строеж, копия на първа и последна страница на констативен акт образец № 15 (акт образец № 14), първа и последна страница на договори за строително-монтажни работи, първа и последна страница на договори за доставка и монтаж, копие на протокол за извършени СМР. Всичките са заверени „Вярно с оригинала”, подпис и печат на строителя.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
stefi



Регистриран на: 04 Авг 2008
Мнения: 41

МнениеПуснато на: Пет Мар 25, 2011 9:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,
не ми стана ясно, срокът за процедурата "Допълване на опит" до кога е ? Само за миналата 2010 год. ли ще попълваме информация ?
Благодаря !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ModObsht



Регистриран на: 30 Юли 2008
Мнения: 599

МнениеПуснато на: Пон Мар 28, 2011 6:11 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Строителят съгласно чл. 20, ал. 1 от Закона за камарата на строителите е длъжен да заяви за вписване всяка промяна на обстоятелство, подлежащо на вписване в регистъра, в 14-дневен срок от настъпване на промяната.

За процедурата "Деклариране на опит" няма краен срок и се позовава на този текст от ЗКС. Декларират се само приключени строежи или отделни видове СМР. Опита, съгласно дадените указания, се доказва с документи - разрешение за строеж, Акт образец № 15, Акт образец № 14, договори за строителство, протоколи за извършени СМР.

ЦЗР
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    КАМАРА НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ Форуми -> ПРОЦЕДУРА ДЕКЛАРИРАНЕ НА ОПИТ Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov