КАМАРА НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ Форуми КАМАРА НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ
ЦЕНТРАЛЕН ПРОФЕСИОНАЛЕН РЕГИСТЪР НА СТРОИТЕЛЯ
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Указания на комисията за процедурата промени в идентификация

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    КАМАРА НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ Форуми -> ПРОЦЕДУРА ПРОМЯНА В ИДЕНТИФИКАЦИЯТА
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Admin
Site Admin


Регистриран на: 13 Фев 2008
Мнения: 16

МнениеПуснато на: Пон Мар 07, 2011 12:59 pm    Заглавие: Указания на комисията за процедурата промени в идентификация Отговорете с цитат

УКАЗАНИЯ НА КОМИСИЯТА ЗА ВОДЕНЕТО, ПОДДЪРЖАНЕТО И ПОЛЗВАНЕТО НА ЦЕНТРАЛНИЯ ПРОФЕСИОНАЛЕН РЕГИСТЪР НА СТРОИТЕЛЯ

Относно: Вписване на промени в идентификация на строители, вписани в Централния професионален регистър на строителя

1. Настоящите указания са разработени и приети от Комисията с Протокол № 44 от 22.04.2008 г., изменениe и допълнение от Комисията с Протокол № 289 от 17.02.2011 г. във връзка с вписването на промени в Идентификацията на строителя в Централния професионален регистър на строителя.

2. Настоящите указания се издават на основание чл.27, т.2 от Закона за камарата на строителите с цел уточняване на изискванията за заявяване на промени в Идентификацията на вписани в Централния професионален регистър строители, посочени в Закона за камарата на строителите.

3. Блок „Промяна в идентификацията” от общата структура на електронния формат на Централния професионален регистър на строителя предоставя възможност на вече вписан в Регистъра строител да заяви настъпили промени в данните, които го идентифицират. В същото време това е негово законово задължение, съгласно чл. 20, ал. 1 от Закона за Камарата на строителите.

4. На основание чл. 20, ал. 1 от ЗКС и чл. 22, ал. 1 от Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя (обн. ДВ, бр. 65 от 10.08.2007г.) строителят е длъжен да уведоми в 14-дневен срок Комисията за всяка промяна на обстоятелствата, подлежащи на вписване по чл. 16, ал. 3, т. 1 и 2 от ЗКС, а именно:

- Правно-организационна форма, търговска фирма (наименование), седалището и адреса на управление, регистрация на строителя съгласно законодателството по неговата регистрация;
- Начина на управление, представителството и лицата, представляващи строителя.

5. Блок „Идентификация на строителя” обхваща следната информация за строителя: правно-организационна форма, търговска фирма (наименование), седалището и адреса на управление, регистрация на строителя съгласно законодателството по неговата регистрация, начина на управление, представителството и лицата, представляващи строителя.

6. Когато в регистрацията на търговеца е налице промяна в изброените по-долу обстоятелства, които са част от реквизитите на удостоверението за вписване в ЦПРС, а именно:
- търговска фирма (наименование);
- правно-организационна форма;
- седалището и адреса на управление;
- лице, представляващо строителя;
- ЕИК,
се издава ново удостоверение.

7. Когато се променя единния идентификационен код (ЕИК), с който строителят е вписан в Централния професионален регистър на строителя в следствие на промяна на правно-организационната форма, то единният идентификационен код (ЕИК) се променя по служебен път. Промяната на ЕИК следва първо да е отразена в Търговския регистър към АВ.

8. Когато строителят променя други обстоятелства в Блок „Промяна в идентификацията” не се издава ново удостоверение и талон към него. Промените се отразяват в Публичната част на регистъра.

9. Заявлението се попълва онлайн, разпечатва се и се подписва и подпечатва от лицето, представляващо съответния строител и се представя за преглед в областното звено на Регистъра по седалище на строителя.

10. Заявлението за вписване на промени в идентификацията на строителя се подава в областните специализирани звена „Регистър” на Камарата на строителите в България по седалище на строителя.

11. Когато промяната в Идентификацията на строителя е промяна на седалището, то строителят подава заявлението си в специализирано звено „Регистър” към Областното представителство на Камарата на строителите по новото седалище на строителя.

12. При промени, които налагат издаване на нови удостоверения за вписване в ЦПРС (обстоятелствата по т.6 от настоящите указания) в 14-дневен срок от постъпване на заявлението в Централно звено „Регистър” се издава ново удостоверение с талон към него и промяната в Идентификацията на строителя се отразява в Публичната част на Регистъра. Удостоверенията и талоните се изпращат в специализирано звено „Регистър” към Областното представителство на Камарата на строителите по седалище на строителя. Строителят връща предходните удостоверения. Новите удостоверения и талони се получават лично от лицето, представляващо строителя или от изрично упълномощено от него лице. Пълномощното не е необходимо да се заверява нотариално. Съставя се приемо-предавателен протокол. В него се описва броя на върнатите удостоверения и броя на новите удостоверения и талони.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
jana



Регистриран на: 31 Юли 2008
Мнения: 28

МнениеПуснато на: Сря Мар 09, 2011 2:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Може ли малко насочваща информация - къде ще се попълва информация за Застраховка професионална отговорност. От разясненията не става ясно дали е към раздел "Промяна в идентификацията" - то не е и логично да е тук, защото каква идентификация е това...., но в предишния вариант беше в този модул.

И няколко въпроса отнасящи се общо към промените - ще има ли нови изисквания , относно провеждащите се обучения, длъжностни лица по БЗР и тн..... - Те към коя Процедура ще спадат и през какъв период ще се декларират ? ( за тази година до 30.06.2011 е задължително да се представи само Процедура по чл.20, ал.2 - правилно ли сме разбрали това или не)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ModObsht



Регистриран на: 30 Юли 2008
Мнения: 599

МнениеПуснато на: Чет Мар 10, 2011 11:49 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,
До 30.06 всеки вписан строител подава заявление по чл.20, ал. 2 – годишен отчет за 2010 година и удостоверение от НАП за липса или наличие на задължения, за да остане в Регистъра. Неподалите това заявление до 30.06. ще бъдат заличени. През 2011 година срокът няма да бъде удължаван. Това е Блок „Процедура по чл.20, ал.2 от ЗКС”.
Информацията за застраховката „Професионална отговорност” ще е част от Блок „Промяна в обстоятелствата”, който в момента се разработва и ще бъде действащ от 01.08.2011г. В същия блок ще се съдържа информация за техническия правоспособен персонал, техническото съоръжаване, обучението на персонала и т.нат. Този блок ще може да се ползва от строителите неограничен брой пъти в годината.
На базата на Решението на Комисията всеки вписан в ЦПРС строител има едногодишен срок от 01.08.2011г. до 31.07.2012г., за да отрази всички настъпили промени и да се приведе в съответствие с изискванията на преструктирираната система на ЦПРС.
Блок „Промяна в идентификацията” съдържа само обстоятелствата по чл.16, ал.3, т.1 и 2:
- Правно-организационна форма, търговска фирма (наименование), седалището и адреса на управление, регистрация на строителя съгласно законодателството по неговата регистрация;
- Начина на управление, представителството и лицата, представляващи строителя.

Може да се запознаете с Решението на Комисията за преструктурирането на електронната система на ЦПРС в Блок „Нормативни документи” - http://register.ksb.bg/, както и тук: http://mail.ksb.bg/forum2/viewtopic.php?t=341

За повече информация може да се обръщате към областните звена на Регистър.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
desihg77



Регистриран на: 28 Авг 2008
Мнения: 25

МнениеПуснато на: Вто Авг 09, 2011 9:06 am    Заглавие: срокове Отговорете с цитат

Какво е времето за работа в новия блок Промяна на обстоятелства ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ModObsht



Регистриран на: 30 Юли 2008
Мнения: 599

МнениеПуснато на: Чет Авг 11, 2011 6:20 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Времето за работа е както и на останалите блокове - 20 календарни дни.

ЦЗР
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefi



Регистриран на: 04 Авг 2008
Мнения: 41

МнениеПуснато на: Чет Апр 10, 2014 12:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте!
Тъй като номерата на телефоните ни са сменени искам да отразя тази промяна. Не желая да ми бъдат издавана нови документи, всичко си е както преди, само желая да актуализирам телефонните номера.
Защо не мога да направя това, а ми дава, че трябва да стартирам процедура - издаване на нови документи?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ModObsht



Регистриран на: 30 Юли 2008
Мнения: 599

МнениеПуснато на: Чет Апр 10, 2014 1:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Чрез процедурата "Промяна в обстоятелствата" се променят телефони, Е-mail, адрес за кореспонденция, персонал, техника и т.н.

ЦЗР
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
realltd



Регистриран на: 04 Юни 2014
Мнения: 1

МнениеПуснато на: Сря Юни 04, 2014 6:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Бихте ли ми казали когато няма промяна в блока "Промяна в идентификацията" трябва ли да изберем "Отказ от промени"?
И ще се заключи ли заявлението за по-нататъшна работа по следващите блокове след това?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ModObsht



Регистриран на: 30 Юли 2008
Мнения: 599

МнениеПуснато на: Чет Юни 05, 2014 7:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако няма какво да променяте в блок "Промяна в идентификацията" не е необходимо да го използвате. Ако все пак сте влезли в него и нещо сте коригирали, натиснете бутона "отказ от промени" и тогава ще имате възможност да използвате друг блок от регистъра.

ЦЗР
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    КАМАРА НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ Форуми -> ПРОЦЕДУРА ПРОМЯНА В ИДЕНТИФИКАЦИЯТА Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov